Sevgili öğrenci arkadaşlarım,
Artan dünya nüfusu ve şehirleşme ile
beraber gıda talebindeki artış, açlık tehlikesi ve toplumlarda sürdürebilir
gıda güvenliğinin sağlanması kaygısı, sağlıklı beslenme ve kaliteli ve
güvenilir gıdaya ulaşmada yaşanan sorunlar, gıda ticaretinin önem kazanması
GIDA konusunu küresel ölçekte geleceğin en stratejik konularından biri haline
getirmiştir. Bu yüzden Gıda Mühendisliği de geleceğin meslekleri arasında
gösterilmektedir. Gıda güvenliğinin önemi SARS-CoV-2 virüsünün yol açtığı Covid-19
salgınında da ortaya çıkmıştır.
Gıda Mühendisliği Bölümü genel olarak
gıda hammaddelerinin uygun teknik ve hijyenik koşullarda işlenerek
değerlendirilmesi, üretimin optimizasyonu, gıdanın ve işletmenin tasarımı, gıda
üretiminde kalite ve güvenilirliğin sağlanması, raf ömrünün uzatılması,
atıkların değerlendirilmesi, gıda bileşenleri, gıdanın objektif ve duyusal
analiz yöntemleriyle besin değerinin, kalitesinin ve güvenilirliğinin
değerlendirilmesi konularında eğitim ve araştırma yapar.
Siz öğrenci arkadaşlarım, bölümümüzde
çalışan konusunda uzman arkadaşlarımızla yarının Gıda Mühendisleri olarak
yetişeceksiniz. Hepinize bölümümüze hoş geldiniz diyor, başarılı bir eğitim ve
öğretim hayatı diliyorum.