Bölüm Başkanlığı


Sevgili öğrenci arkadaşlarım,

Artan dünya nüfusu ve şehirleşme ile beraber gıda talebindeki artış, açlık tehlikesi ve toplumlarda sürdürebilir gıda güvenliğinin sağlanması kaygısı, sağlıklı beslenme ve kaliteli ve güvenilir gıdaya ulaşmada yaşanan sorunlar, gıda ticaretinin önem kazanması GIDA konusunu küresel ölçekte geleceğin en stratejik konularından biri haline getirmiştir. Bu yüzden Gıda Mühendisliği de geleceğin meslekleri arasında gösterilmektedir. Gıda güvenliğinin önemi SARS-CoV-2 virüsünün yol açtığı Covid-19 salgınında da ortaya çıkmıştır. 

 

Gıda Mühendisliği Bölümü genel olarak gıda hammaddelerinin uygun teknik ve hijyenik koşullarda işlenerek değerlendirilmesi, üretimin optimizasyonu, gıdanın ve işletmenin tasarımı, gıda üretiminde kalite ve güvenilirliğin sağlanması, raf ömrünün uzatılması, atıkların değerlendirilmesi, gıda bileşenleri, gıdanın objektif ve duyusal analiz yöntemleriyle besin değerinin, kalitesinin ve güvenilirliğinin değerlendirilmesi konularında eğitim ve araştırma yapar.

 

Siz öğrenci arkadaşlarım, bölümümüzde çalışan konusunda uzman arkadaşlarımızla yarının Gıda Mühendisleri olarak yetişeceksiniz. Hepinize bölümümüze hoş geldiniz diyor, başarılı bir eğitim ve öğretim hayatı diliyorum. 


Bölüm Başkanı


Arş. Gör. S. ESRA BOYNER
Güncelleme : 7.06.2023 15:58:28