Misyon-Vizyon Ve Temel Değerlerimiz

Misyon

Ülkemiz gıda sektörünün lider kadrosunu oluşturacak, etkin ve yetkin araştırma becerisine sahip olan ve konusunda yenilikçi bilgiye ulaşmayı hedefleyen, gıda sektöründeki sorunlara modern bir yaklaşımla çözüm üreten, gıda sektörünün iyileştirilmesine ve sorunların çözümüne yönelik fizibilite çalışmaları yapabilen, dünya çapında öğretilen bilgiye ve beceriye sahip olan, mesleğini ve ülkesini seven, dürüst, mesleki etiğe sahip aydın Gıda Mühendisleri yetiştirmek, bununla beraber yapılan bilimsel çalışmalarla da ülkemizde olduğu kadar dünya çapındaki üniversitelerle yarışabilecek akademik seviyeyi yakalamaktır. 


Vizyon

Bölümümüzün öğrencilerine kazandırdığı nitelikli eğitim ve öğretim, teknik beceri, araştırma alışkanlığı ve akademik bilgi ile ülkemiz gıda sektörünün gelişmesini sağlayacak ve gıda mühendisliği alanında sektör ve üniversiteler ile birlikte nitelikli ve özgün akademik çalışmalar yapacak fertler yetiştirerek ülkemizin her yönden gelişmesine katkı sağlamaktır. Ayrıca dünya çapında gelişen modern teknolojileri yakından takip eden, sanayi-üniversite iş birliğini sağlamış, yetiştirdiği gıda mühendisleri ile ülkemizin gıda alanındaki ihtiyaçlarına katkı sağlayan ve toplumu bu alanda yönlendiren, problemleri analiz ederek bilimsel çözümler üreten, ulusal ve uluslararası platformlarda kabul gören, modern, araştırmacı, nitelikli hizmet veren, alanında uzman bireyler yetiştiren ve ürettiği bilgi ile örnek gösterilen bir araştırma kurumu olmaktır. 



Arş. Gör. S. ESRA BOYNER
Güncelleme : 7.06.2023 15:56:09