Hakkımızda

2013 yılında kurulan Siirt Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü, Mühendislik Mimarlık Fakültesi bünyesinde, Gıda Teknolojisi Temel İşlemler ve Gıda Mikrobiyolojisi olmak üzere iki Anabilim Dalından oluşmaktadır. Bölümümüzde  Bir Profesör ve Yardımcı Doçent ünvanına sahip üç öğretim üyesi ile bir araştırma görevlisi görev yapmaktadır. Bölümümüz 2013-2014 eğitim öğretim yılında 31 lisans öğrencisi alarak eğitim öğretim hizmeti vermeye başlamıştır. Eğitim dili Türkçe olan bölümümüzde, eğitim süresi 4 akademik yıldan (8 yarıyıldan) oluşmaktadır. Bölüm müfredatı temel bilim ve kültür derslerinin yanında teorik ve uygulamalı gıda mühendisliği dersleri ve gıda teknolojileri derslerinden oluşmaktadır.
Arş. Gör. SİBEL ESRA TEFEK
Güncelleme : 12.03.2017 20:15:43